Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2012

На крадіжки трійця ходила як на роботу

 Вироком місцевого суду Дзержинського району м. Харкова засуджено та визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.1,ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України, групу ніде непрацюючих осіб. Протягом 2010-2011 років ці молодики, діючи за попередньою змовою, скоїли низку крадіжок особистого майна громадян.

 Про це повідомив начальник управління підтримання державного обвинувачення прокуратури області Андрій Гончаренко.
 
За словами начальника управління, суд встановив, що 51-річний  уродженець Таджикистану, громадянин України, не маючи визначеного місця проживання, протягом тривалого часу,  перебуваючи у метро, тролейбусах, на ринках, крав у громадян, користуючись їх неуважністю,  мобільні телефони, гаманці з грошима тощо.Потім мобільні телефони реалізовував.
 
Прагнучи підвищити результативність повсякденної «роботи», злочинець втягнув у скоєння подальших злочинів приятелів: 32-річного мешканця м. Харкова та 40-річного уродженця Грузії.
 
Кримінальна трійця скоїла кілька крадіжок металевих труб  на комунальному підприємстві «Жилкомсервіс».
 
Державний обвинувач орієнтував суд на постановлення стосовно кожного із крадіїв обвинувального вироку  та призначення покарання у вигляді реального позбавлення волі.
 
Суд погодився з пропозицією прокурора та призначив кожному із співучасників  злочинів покарання у вигляді позбавлення волі, а найбільш досвідченому з них – 3 роки позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Харківської області
   

кількість переглядів: 76507