Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2014

Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою 6 підозрюваних у скоєнні терактів на території Харківської області

Прокуратура Харківської області процесуально керує розслідуванням за фактом терористичних актів, а саме підриву вантажного потягу на перегоні «Зміїв – Занки» Південної залізниці та адміністративного приміщення Харківського бронетанкового авторемонтного заводу.

Як повідомив прокурор області Василь Синчук, у ході розслідування слідчими УСБУ в області здобуто інформацію про можливе вчинення в ніч 16 серпня 2014 року терористичного акту з метою знищення особового складу одного з загонів особливого призначення ГУМВС України, який тимчасово розміщений у Харківській області.
 
Під час спецоперації затримано 6 осіб, мешканців Харкова. Двоє з них – батько та син, у яких вилучено «РПГ-26».
 
Крім того, за результатами обшуків за місцем мешкання затриманих вилучено два автомати «Калашникова», пістолет «Макарова» з набоями, дві гранати «РГД-5» із запалами, інші боєприпаси.
 
Вказана група обґрунтовано підозрюється у скоєнні кількох терористичних актів: пострілів у вантажний потяг та приміщення Харківського бронетанкового заводу. Причетність до інших злочинів буде перевірена слідчим шляхом.
 
На даний час усім затриманим повідомлено про підозру за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) КК України. 
 
Прокуратура області наполягатиме на обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3436