Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2015

Прокуратура області надасть правову оцінку виконанню указу про часткову мобілізацію – Ю. Данильченко (Фото)

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко взяв участь у селекторній нараді з питань виконання плану часткової мобілізації , яку провів голова облдержадміністрації .

Керівник області Ігор Райнін звернувся до прокурора з проханням перевірити виконання указу Президента у декількох районах області.

Юрій Данильченко відзначив, що питання виконання цього указу знаходиться на його особистому контролі.
 
«У прокуратури Харківської області вже є певний досвід надання правової оцінки виконання указу Президента України щодо забезпечення проведення часткової мобілізації. Восени минулого року це питання було на особливому контролі у кожного прокурора районної ланки. Тоді вдалося «умовити» деяких керівників підприємств виконати план мобілізації лише шляхом загрози кримінальної відповідальності. І зараз я звертаюся до всіх, хто бере участь у реалізації плану: якщо ви хочете відчути на собі тиск Кримінального кодексу – не раджу», - відзначив прокурор області.
 
За його словами, сьогодні прокурорам районів буде надано вказівку щодо контролю за виконанням указу Президента України. 15 лютого у прокуратурі підіб'ють підсумки здійснених мобілізаційних заходів та нададуть оцінку з точки зору законності діям місцевих посадовців та підприємців.
      
Довідково:

Лише  з початку року за ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією) розпочато 26 кримінальних проваджень. Крім того, 29 січня розпочато досудове розслідування за фактом відмови директора приватного підприємства поставити техніку для забезпечення потреб Збройних сил України (ч. 1 ст. 364-1 КК України).  
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3870