Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2015

Прокуратура повертає місту 10 га незаконно приватизованих земель

Прокуратура Ленінського району м. Харкова звернулася до Господарського суду області з позовом щодо повернення територіальній громаді міста з незаконної приватизації понад 10 га землі у районі залізничної станції «Сортувальна».

Як повідомив прокурор району Ігор Білодід, у 2008 році депутати міської ради з порушенням чинного законодавства безоплатно надали кооперативу, який не є житлово-будівельним, землю вартістю 18 млн. грн. під будівництво житла.

«Оскільки вказаний кооператив є обслуговуючим, і жоден з його членів не знаходиться на обліку з поліпшення житлових умов, депутати не мали права передавати йому землю територіальної громади Харкова, призначеної для житлової та громадської забудови. До того ж, за сім років на приватизованих землях будівництво так і не розпочалося. Фактично три людини, оминувши земельні торги, стали власниками міських земель», - зазначив І. Білодід.

У зв'язку з цим прокуратурою району подано позов про скасування рішень сесії міськради, а також державних актів і державної реєстрації права власності на вказану ділянку.


Прес-служба прокуратури Харківської області  
                                            

кількість переглядів: 2844