Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2015

Лідеру «Оплоту» Жиліну винесено підозру у фіктивному підприємництві

21 травня винесено підозру в організації фіктивного підприємництва (ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 КК України) лідеру  «Оплоту» Євгену Жиліну та трьом директорам фірм його конвертаційного центру - за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян, фіктивні фірми надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку, штучного формування валових витрат та податкового кредиту з ПДВ на підставі проведення безтоварних операцій із використанням документів первинного бухгалтерського та податкового обліків  підконтрольних йому підприємств.

Слідчими Державної фіскальної служби в області встановлено, що Є. Жилін є організатором злочинної групи, яка протягом 2012-2014 років здійснювала реєстрацію фірм на підставних осіб, через які проконвертовано більше 50 млн. грн. Так, на рахунки підприємств надходили безготівкові кошти, які в подальшому поверталися клієнтам у вигляді готівки.

На теперішній час проводиться документальна перевірка стану додержання вимог податкового законодавства в діяльності інших підконтрольних Є. Жиліну підприємств.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, наприкінці березня минулого року прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми лідера  організації «Оплот» Є. Жиліна, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Крім того,  УСБУ в області проводить досудове розслідування за фактом фінансування тероризму Є. Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).
Наразі лідера «Оплоту» оголошено у розшук.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3303