Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2015

Прокуратура вимагає повернути з недобросовісної оренди землю вартістю 14,5 млн. грн

Харківська міжрайонна прокуратура подала до суду позовну заяву щодо визнання незаконними договори оренди 22 земельних ділянок вартістю 14,5 млн. грн. та повернення їх із незаконного володіння.

Як повідомив міжрайонний прокурор Андрій Яковлев, у 2014 році наказами ГУ Держземагентства в області мешканцю м.Харкова передано в оренду 22 ділянки загальною площею 684 га, розташовані на території 6 сільських рад району, для ведення фермерського господарства. Відповідні договори оренди землі укладено строком на 49 років.
 
"Встановлено, що накази Держземагентства прийняті із порушенням вимог земельного законодавства. Зокрема, майбутній фермер не обгрунтував необхідність отримання такої кількості землі, можливостей її обробки та перспектив діяльності господарства. До того ж відведені земельні ділянки не є єдиним масивом", - розповів А. Яковлев.
 
Крім цього, орендар замість того, щоб створити фермерське господарство, яке і повинно було обробляти ділянки, передав 610 га землі в суборенду іншому сільгоспвиробнику.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 3777