Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2015

Прокуратура відстояла землю вартістю 4,5 млн. грн., які міськрада незаконно виділила псевдо-ЖБК

Завдяки принциповій позиції прокуратури області апеляційний господарський суд скасував рішення міськради про безоплатну передачу двом кооперативам майже 7,5 га земель територіальної громади Харкова.

Як повідомив заступник прокурора області Олег Мельник, у 2009 та 2011 роках рішеннями сесій Харківської міської ради під будівництво житла було передано у власність обслуговуючим кооперативам дві ділянки землі вартістю 4,5 млн. грн.
 
Одна з них, площею 6,7 га, розташована на околиці міста, інша,  площею майже 0,7 га - на пр. Леніна.
 
«Прокуратурою виявлено низку порушень чинного законодавства, допущенні депутатами міськради під час прийняття рішень про передачу землі. Зокрема, в статутних та реєстраційних документах кооперативів не зазначено, що їх члени потребують поліпшення житлових умов. До того ж, кооперативи - обслуговуючі, а не житлові. І це не дає їм права на безоплатне отримання землі", - пояснив О. Мельник.
 
Господарський суд області задовольнив прокурорські позови щодо визнання незаконними та скасування рішень міськради про безоплатне надання цих ділянок.
 
Не погодившись з цими рішеннями, Харківська міськрада звернулась до апеляції. Проте апеляційний господарський суд області прийняв до уваги доводи прокурора і залишив без змін обидва рішення суду першої інстанції.
 
Наразі постанови суду набули чинності.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3199