Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2015

Прокуратура направила до суду справу екс-судді Луганської області, який оголосив себе президентом

Прокуратура скерувала до Червонозаводського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно колишнього голови Апеляційного суду Луганської області Візира А. М.

Екс-суддя підозрюється у скоєнні цілої низки злочинів, передбачених ч.3 ст.109, ч.3 ст.110, ч.1 ст.258-3 КК України.
 
Дані про кримінальне правопорушення внесені до ЄРДР у квітні минулого року за фактом розповсюдження у ЗМІ відеозвернення, в якому Візир оголосив себе президентом Південно-Східної України. Екс-суддя закликав до захоплення державної влади, а також зміни територіальної цілісності та державного кордону України в порушення порядку, встановленого Конституцією України.
 
У своєму зверненні він закликав до захоплення адмінбудівель на території Луганської, Донецької, Харківської, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей та створення в межах цих територій самостійного державного утворення, яке не визнає український уряд.
 
Нагадаємо, колишній голова Апеляційного суду Луганської області переховується від слідства на території тимчасово непідконтрольній Україні. Тому прокуратура звернулася до суду за дозволом на проведення спецрозслідування.
 
Суд задовольнив клопотання прокуратури щодо надання дозволу, сторона захисту ознайомлена з матеріалами провадження, обвинувальний акт спрямовано до суду.
 
Наразі обвинувальний акт знаходиться на розгляді суду.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3435