Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2016

Прокуратура передала до суду справу про вбивство відомого харківського адвоката

Прокуратура області затвердила та скерувала до Дзержинського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 25-річного іноземця. Він підозрюється в умисному вбивстві з корисливих мотивів за попередньою змовою харківського адвоката (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Саксонов, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, причиною смерті адвоката став гострий розлад кровообігу, викликаний здавленням шиї.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні двоє чоловіків вирішили пограбувати та вбити правника. Один з них раніше був знайомий з адвокатом та неодноразово бував у нього в квартирі.
 
Зловмисники домовилися з потерпілим про зустріч у нього вдома. Під час розмови знайомий схопив адвоката за шию та почав душити. Обвинувачуваний у цей час тримав руки жертви.
 
Вбивши адвоката, молодики обшукали квартиру та заволоділи його майном на загальну суму понад 350 тис. грн. Забрали коштовності, фотоапарат, мобільні телефони, гроші та інше.
 
Затримали співучасника злочину у квітні в Києві. У нього вдома правоохоронці знайшли частину викрадених речей адвоката.
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, другого учасника вбивства (30-річного чоловіка) знайшли мертвим в Одесі - без ознак насильницької смерті. При ньому були ювелірні вироби, що належали адвокату.
 
Кримінальне провадження виділено окремо. Досудове розслідування триває.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3943