Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2016

Прокуратура Харківської області затвердила підозру екс-керівнику облавтодору за фактом розкрадання бюджетних коштів (фото)

Прокуратура області повідомила про підозру колишньому керівнику ДП "Харківський облавтодор" за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2013 року державне підприємство провело безтоварну операцію по закупівлі 32 тон паливно-мастильних матеріалів.
 
Однак, куди надійшло дизпаливо і чи була здійснена його поставка взагалі не відомо. Жодних документів про використання палива на підприємстві немає.
 
За даними слідства, яке проводить слідче управління ГУ нацполіції в області, схему розкрадання бюджетних грошей колишній керівник реалізовував зі своїми підлеглими. Одному з них вже винесено обвинувальний вирок за ст. 366 КК України - службове підроблення. 
 
Загальна сума спричинених збитків лише за однією угодою становить близько 350 тис. грн. Слідчими перевіряється причетність екс-чиновника до інших оборудок на підприємстві.
 
Операцію по затриманню підозрюваного проводили за оперативного супроводу СБУ в області. Вона тривала майже півроку,  оскільки останнім часом чоловік мешкав та працював у сфері ремонту доріг на тимчасово окупованій території АР Крим.
 
Сьогодні, 23 листопада, фігуранту провадження оголошено підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура у суді наполягатиме на триманні під вартою.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2737