Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2017

Прокуратура викрила керівників ГУ Держпраці в області, які отримали 100 тис. грн. хабара (фото)

Прокуратура області спільно з УЗЕ в області ДЗЕ НПУ,  УСБУ в області та СУ ГУНП України в області викрили злочинну схему отримання неправомірної вигоди, яку розробило керівництво ГУ Держпраці в області.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, начальник одного із відділів ГУ Держпраці спільно зі своїм керівником вимагали та отримали через посередника 100 тис. грн. неправомірної вигоди від директора одного з ТОВ на Харківщині.
 
Саме в таку суму вони оцінили скасування постанови про накладення фінансових санкцій за порушення товариством трудового законодавства України на суму 385 тис. грн.
 
Згідно зі схемою керівник товариства приніс гроші 36-річному посереднику для передачі їх начальнику відділу ГУ Держпраці, а той, у свою чергу, повинен був їх передати одному із своїх керівників.
 
Наразі тривають першочергові слідчі дії. Проводяться санкціоновані судом обшуки за місцем роботи та мешкання фігурантів справи.
 
Досудове розслідування розпочато за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо затримання викритих посадовців та посередника відповідно до ст. 208 КПК України.
 
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 5377