Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2017

Прокуратура затвердила підозру збочинцю, який через соцмережі розсилав дітям порнографію

Балаклійський відділ Лозівської місцевої прокуратури затвердив підозру 44-річному мешканцю району, якому інкримінують   зберігання та розповсюдження дитячої порнографії через соціальні мережі.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Едуарда Миргородського, чоловіку, який уже був засуджений за розбещення неповнолітніх, висунуто підозру за ч.ч. 4, 5 ст. 301 КК України (зберігання та розповсюдження дитячої порнографії, вчинені повторно).
 
Встановлено, що протягом року чоловік через соцмережі займався поширенням дитячої порнографії.
 
В «Одноклассниках» та «Вконтакте» під чужими іменами, в тому числі жіночими, він відкрив свої сторінки. А щоб легше контактувати з дітьми, під одним із «ніків» видавав себе за 10-річну дівчинку.
 
«Через мобільний інтернет на свій телефон  зловмисник скачував фото- та відеопорнографію, розміщав на своїх сторінках і пересилав «друзям» по соцмережам. В основному жертвами  збочинця ставали неповнолітні. З 8 встановлених епізодів його переписки в соцмережах 6 - стосувалися дівчаток 8-14 років, решта – молодих жінок»,- розповів Е. Миргородський.
 
Після звернення батьків постраждалих дітей та інших потерпілих до правоохоронців зловмисника викрили. У будинку, де він мешкає, вилучили мобільний телефон з дитячою порнографією та іншу апаратуру.
 
Наразі чоловік знаходиться у медичному закладі. Йому призначена судово-психіатрична експертиза.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Максимальна санкція статті – 12 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3617