Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2017

Прокуратура вчергове захистила у судах свою позицію щодо звільнення Безлюдівського пляжу від недобросовісного орендаря

Господарський суд області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги Харківської місцевої прокуратури №6 та зобов'язав одне з господарських товариств звільнити самовільно зайняті понад 80 га на території Безлюдівського водосховища та привести землі до стану, в якому вони були до надання у користування.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, недобросовісний орендар - одне з господарських товариств, яке працює у галузі культурно-оздоровчих та спортивних послуг - незаконно використовує 81,46 га лісового та водного фонду. З них - понад 70 га водойм, більше 1 га лісу та близько 10 га - піски. Крім того, ТОВ самовільно збудувало на ділянці будівлі та споруди.
 
"Слід зазначити, що справа неодноразово розглядалася судами різних інстанцій. Після набрання чинності даного рішення суду прокуратура візьме на контроль хід його виконання", - розповів А. Яковлев.
 
Крім того, за інформацією начальника управління прокуратури області Олександра Бондаренка, неодноразово судами розглядалася і справа щодо продовження оренди земельних ділянок лісового та водного фондів. Товариство вчергове звернулася до суду з позовом щодо продовження оренди землі, прокуратура знову довела свою позицію у суді і запобігла незаконній пролонгації цих договорів.
 
Довідково:
 
ТОВ користувалося землями з 2001 року. Після закінчення договорів оренди у 2011 році підприємство близько п'яти років користувалося землею, не маючи на це законних підстав. Продовжити договори оренди ТОВ вирішило тільки у 2016 році. Для цього воно звернулося до суду.
 
Суд першої інстанції зайняв сторону товариства. Прокуратура звернулася в апеляцію, а потім і в касаційну інстанцію.
 
У 2016 році Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу заступника прокурора області і повернув справу на новий розгляд до суду першої інстанції.
 
При новому розгляді справи Господарський суд області зайняв позицію прокуратури та відмовив ТОВ у продовженні оренди земель.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4693