Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2017

Фермер в обхід торгів орендував на півстоліття понад 70 га землі. Прокуратура в суді вимагає анулювати договір оренди

Дергачівська місцева прокуратура направила до Дергачівського районного суду області позов з вимогою визнати недійсним договір оренди сільгоспугідь площею понад 71 га, надані фермеру, який «забув», що уже використав своє право громадянина України на безплатну ділянку.

Як поінформував керівник місцевої прокуратури Володимир Пісоцький, у 2015 році  Головне управління Держземагенства в області, оминувши процедуру торгів, надало підприємцю в довгострокову оренду землю вартістю понад 2,4 млн. грн. 
 
«Під час вивчення правомірності передачі землі прокуратура встановила, що чоловік, який  є засновником двох фермерських господарств, уже  отримував безплатно ділянки за рахунок земель державної форми власності. Фактично, сільгоспвиробник, як фізична особа, уже використав своє право на землю і повинен був розширяти свої господарства через аукціони – викупити право оренди на відкритих торгах», - розповів В. Пісоцький.
 
Більше того, договір оренди був укладений без  проведення нормативно-грошової оцінки землі, що також є порушенням законодавства. У результаті фермер не лише не заплатив за право користуватися ділянкою, а й платив щорічно за оренду ріллі за заниженою ставкою.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3168