Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2017

Прокуратура довела у суді провину ВІЛ-інфікованого збоченця, який скривдив 5-річну дівчинку (відео)

Харківський районний суд області підтримав позицію прокуратури та визнав винним 30-річного чоловіка, раніше не одноразово судимого за корисливі злочини, відразу за кількома тяжкими статтями Кримінального кодексу України.

За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури №6 Андрія Яковлева, зловмисника засуджено до  14 років позбавлення волі.
 
Прокуратура довела у суді провину чоловіка у низці злочинів. Зокрема, задоволенні статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, згвалтуванні малолітньої дитини та свідомому поставленні іншої особи в небезпеку зараження вірусом імунодефіциту (ч. 3 ст. 153, ч. 4 ст. 152, ч. 1 ст. 130 КК України).
 
Обставини справи:
 
У вересні 2015 року чоловік прийшов у гості до своєї знайомої, яка мешкала в одному із сіл Харківського району. Однак жінки не було вдома - вона пішла до магазину. У будинку залишилися лише діти - 5-річна дівчинка та 4-х річний хлопчик.
 
Поки жінки не було, зловмисник задовольнив свою статеву пристрасть та згвалтував дівчинку.
 
Коли мама повернулася, діти розповіли про те, що сталося. Жінка викликала поліцію.
 
Слід зазначити, що чоловік є носієм вірусу імунодефіциту людини. На щастя, дитина не інфікувалася.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження. На вимогу прокуратури зловмисник перебуває під вартою.
 
 

Коментар першого заступника керівника Харківської місцевої прокуратури №6 Олександра Хлистова
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3913