Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2017

Охорона приватної фірми пограбувала клієнта бару. Прокуратура в апеляції домоглася реального покарання для грабіжника

 Апеляційний суд області задовольнив вимоги прокуратури області, скасувавши рішення першої інстанції, та ухвалив новий вирок стосовно двох працівників однієї з приватних охоронних фірм, які визнанні винними за ч.2 ст.186 КК України (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Як поінформувала начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, 41 річному водію-охоронцю призначено 4 роки позбавлення волі, його 26-річому напарнику – 4 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.
 
Обставини справи:
 
У листопаді 2016 року водій разом з охоронцем  приватного охоронного агента прибули на службовому автомобілі за викликом до одного з закладів відпочинку Харкова. Відвідувач бару, будучи напідпитку, відмовлявся покинути  приміщення.
 
Охоронці вивели клієнта на вулицю і запропонували довезти його додому. Чоловік погодився і сів в автівку. Проте його висадили у безлюдному місці. Водій бризнув в обличчя жертви газ з аерозольного балончика, а потім збив з ніг. Грабіжники забрали у потерпілого понад 6 тис. грн. та золотий ланцюжок вартістю 10 тис грн. і поїхали, покинувши чоловіка на вулиці.
 
Довідково:
 
Суд першої інстанції присудив обом охоронцям по 4 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Однак прокуратура оскаржила це рішення в апеляційній інстанції і домоглася більш жорсткого покарання для охоронців-грабіжників.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2228