Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2017

Прокуратура довела у суді вину зловмисника, який після відбування покарання за смертельне п'яне ДТП ухилився від покарання

Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винним 46-річного харків'янина, раніше судимого за вчинення смертельної ДТП, в ухиленні від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України).

Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні - прокурор Харківської місцевої прокуратури №5 Роман Дозорець, чоловіку призначено  покарання у вигляді 2 років 9 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
 
Разом з тим суд врахував вимоги ч. 5 ст. 72 КК України щодо зарахування строку попереднього ув’язнення (1 день за 2 дні позбавлення волі). Таким чином, після вступу вироку в силу, термін позбавлення волі складе 1 рік 9 місяців.
 
Крім того, суд продовжив запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, до набрання вироком законної сили.
 
Нагадаємо, засуджений у травні 2008 року, керуючи у стані алкогольного сп'яніння автомобілем "Mitsubishi L-200", виїхав на трамвайну зупинку на вул. Полтавський шлях у м. Харкові та збив громадян. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло 6 людей (серед них двоє дітей та вагітна жінка).
 
Тоді прокуратура довела у суді провину водія. Суд визнав його винним в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначив йому найсуворіше покарання, передбачене цією статтею КК України, - 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
 
Звільнившись у вересні 2015 року умовно-достроково із місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушуючи встановлені вироком суду обмеження у вигляді заборони керування автомобілем, не зважаючи на вилучене у нього  водійське посвідчення, сів за кермо. При цьому знов знаходився у нетверезому стані.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3883