Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2017

Прокуратура оголосила підозру екс-лікарю, який видавав зарплату "мертвим душам"

Харківська місцева прокуратура №3 затвердила підозру 48-річному колишньому головному лікарю однієї з лікарень у Немишлянському районі міста за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах та підробці офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, наразі встановлено, що колишній головний лікар одного з дитячих комунальних закладів охорони здоров'я, зловживаючи своїм службовим становищем, тривалий час виплачував заробітну плату неіснуючим співробітникам.
 
"Керівник, діючи в інтересах третіх осіб з метою їх незаконного збагачення, вносив до офіційних документів неправдиві відомості. Загалом він розтратив близько 500 тис. грн. бюджетних коштів, виділених для виплати заробітної плати співробітникам медичного закладу", - пояснив Р. Скуратович.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4320