Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2017

Держвиконавця підозрюють у фальшуванні документів та привласненні 100 тис. грн.

Харківська місцева прокуратура №3 погодила підозру службовцю одного з районних відділів виконавчої служби м. Харкова головного територіального управління юстиції в області  відразуза двома статтями Кримінального кодексу України.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, старшому держвиконавцю інкримінується заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України)  та  складання і видача неправдивих документів (ч.1. ст. 366 КК України).
 
«Улітку поточного року 42-річному держвиконавцю доручили зустрітися з покупцем квартири, придбаної на торгах, що пізніше були скасовані. У зв’язку з цим клієнт мав написати заяву на повернення грошей, які він заплатив за нерухомість. Однак заяву він не писав. Натомість виконавець підробив документ про перерахунок понад 100 тис. грн. на нібито банківську картку клієнта. У результаті гроші надійшли на рахунок знайомих підозрюваного, які пізніше він забрзав і зник», -  розповів Р. Скуратович. 
 
Наразі держвиконавець знаходиться у розшуку.
 
Суд ухвалив дозвіл на його затримання та приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статті передбачає 5 років обмеження волі.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2902