Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2018

На вимогу прокуратури суд взяв під варту молодика, який живцем спалив знайомого, бо йому здалося, що той над ним насміхався

За принципової позиції прокуратури Лозівський міськрайонний суд області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави для 24-річного мешканця району, якого підозрюють в умисному вбивстві з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України).

Як розповів процесуальний керівник у кримінальному провадженні - прокурор Лозівської місцевої прокуратури Юрій Новіков, наразі встановлено, що ввечері  26 грудня 2017 року підозрюваний зустрів у магазині знайомого. З ним, свого часу, він не "поділив" жінку, а тому між ними склалися тривалі неприязні стосунки. Знайомий випивав з товаришами та щось розповідав, дивлячись у бік молодика. Потім усі гучно сміялися.
 
Підозрюваному здалося, що знайомий розповідає своїм друзям образливі історії про нього, розсердився та вирішив вбити "кривдника". Дочекався, поки чоловік піде додому, та пішов за ним. Дорогою придбав бензин. Пальне налив у пластикову пляшку з-під пива, яке щойно випив.
 
"У дворі будинку чоловіка молодик знайшов металеву палицю і увійшов з нею до приміщення. Там він побачив свого "кривдника" та вдарив його палицею по голові. Господар упав на підлогу. Зловмисник продовжив його лупцювати. Коли жертва перестала чинити опір, молодик відтягнув його до сараю і кинув у погріб. Потім облив жертву бензином та підпалив. Коли "кривдник" почав голосно кричати від болю, а приміщення погребу затягнуло димом так, що стало важко дихати, молодик пішов геть", - пояснив Ю. Новіков.
 
Чоловік помер від опікового шоку.
 
Досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3148