Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2018

Прокуратура оголосила підозру патрульним, викритим на систематичних хабарах

Слідчі прокуратури області спільно з управлінням внутрішньої безпеки нацполіції оголосили про підозру трьом поліцейським - 32-річному старшому лейтенанту та двом 25-річним лейтенантам поліції у скоєнні корупційних злочинів.

Як розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, правоохоронцям інкримінується вимагання та одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
"За даними слідства патрульні зупиняли автомобілі на дорозі та, перевіряючи документи, повідомляли водію, що у нього нібито присутні ознаки алкогольного сп'яніння. Поліцейські вилучали водійське посвідчення та технічний паспорт на автомобіль і залякували водія притягненням до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення. "Вирішити питання" пропонували за 5 тис. грн. Якщо автомобілісти погоджувалися, то поліцейські відпускали водіїв. Потім зустрічалися з ними в зазначений час в обумовленому місті та обмінювали документи на гроші", - пояснив І. Тарасов.
 
При цьому правоохоронці вимикали нагрудні відеореєстратори та не повідомляли водію про його законне право  на проходження відповідного медичного обстеження, яке б могло підтвердити або спростувати алкогольне сп'яніння автомобіліста.
 
Встановлено два епізоди злочинів, вчинених у грудні 2017 року та січні 2018 року. Загальна сума неправомірної вигоди становить 10 тис. грн.
 
Наразі прокуратура звернулася до Червонозаводського районного суду м. Харкова з клопотанням про обрання для підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення поліцейських від займаних посад.
 
Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3796