Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2018

Прокуратура контролює розслідування незаконного виробництва підакцизних товарів. Сурогат видавали за елітний алкоголь з лімітованої серії "Duty free" (фото)

Прокуратура області спільно з ГУ ДФС в області викрили у Харкові цех з виготовлення сурогатного алкоголю та мережу його збуту.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян, підпільний цех був розташований в одній із будівель з офісними приміщеннями у Новобаварському районі міста. Зберігали та збували сурогат у тому ж будинку. Магазин працював під виглядом виставочного залу меблевої продукції з вивіскою "Мебельные фасады". Сурогат видавали за елітний алкоголь з лімітованої серії "Duty free".
 
У ході санкціонованих судом обшуків виявили алкогольну продукцію вартістю близько 1,5 млн. грн. (майже 3 тис. л спиртовмісної рідини та понад 1,6 тис. л лікеро-горілчаних виробів), обладнання для виготовлення фальсифікованих напоїв, ароматизатори, етикетки, упаковки для пляшок, картонні коробки з логотипами відомих брендів елітного алкоголю, наліпки з написом "Limited edition by Duty free" тощо.
 
Наразі підакцизний товар вилучено, відібрано зразки, які направлені на експертизу. Вирішується питання щодо арешту виявленого майна та оголошення підозри особам, причетним до незаконних виготовлення та реалізації підакцизних товарів.
 
Досудове розслідування проводиться за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів (ч. ч. 1, 3 ст. 204 КК України).
 
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4008