Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2018

Прокуратура оголосила про підозру співробітниці банку у присвоєнні майже 200 тис. грн. з картки померлої клієнтки

Харківська місцева прокуратура №2 оголосила про підозру колишній співробітниці одного з банків за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та підробці платіжної картки (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 200 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, наразі встановлено, що у березні 2017 року у період відпустки керівника філії підозрювана виконувала її обов'язки. Жінці стало відомо про те, що на одній із банківських карток, що належить старенькій бабусі, накопичилося майже 200 тис. грн. Влітку 2015 року 84-річна пенсіонерка відкрила в банку два депозитних рахунки. На початку 2016 року старенька померла. Гроші залишалися у банку, на депозит нараховувалися відповідні відсотки. Нащадки своїх прав на спадок не заявляли.
 
Дізнавшись про це, співробітниця фінансової  установи вирішила заволодіти коштами. Вона, маючи доступ до бази клієнтів, перевипустила банківську картку вкладниці, встановила власний пін-код та невдовзі зняла готівку.
 
Прокуратура звернулася до Київського районного суду м. Харкова з вимогою обрати для 42-річної підозрюваної запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Наразі жінку звільнили з займаної посади. 
 
Встановлюються всі обставини справи.
 
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3504