Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2018

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко окреслив пріоритети в роботі на 2018 рік

Під час зустрічі з журналістами за підсумками координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області за участю голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної, прокурор області Юрій Данильченко підбив підсумки роботи правоохоронців у 2017 році та окреслив пріоритетні напрямки роботи на 2018 рік.

"Пріоритети для кожного правоохоронного органу залишаються незмінними. Боротьба з корупцією, захист інтересів держави особливо в бюджетній та земельній сферах, подолання проявів тиску на бізнес, недопущення порушень конституційних прав громадян, зокрема у кримінальних провадженнях. Вже немає можливості негативні результати прикривати тимчасовими труднощами, пов'язаними з реформами. Вже 5-й рік ми будуємо нову країну, і суспільство готове було чекати, але кредит довіри починає закінчуватися. Від нас вимагають реальних результатів. І я вимагатиму їх і від своїх підлеглих, і від піднаглядних органів", - зазначив Ю. Данильченко.
 
Говорячи про підсумки минулого, 2017 року, прокурор області зазначив, що вже другий рік поспіль  Харківська область серед лідерів за кількістю знешкоджених злочинних груп. Минулого року повідомлено про підозру учасникам 10 злочинних об'єднань.
 
Також Ю. Данильченко розповів, що за підсумками минулого року зберігалася тенденція зменшення загальної кількості зареєстрованих злочинів (50,5 проти 34,6 тисяч). 
 
"Однак ці дані можна оцінювати по-різному, адже, наприклад, кількість тяжких тілесних ушкоджень зростає, як і злочинів, вчинених групою осіб. Хоча в цілому правоохоронці і справляються зі своїми обов'язками, роботи ще багато", - підсумував прокурор області.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2781