Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2018

Прокуратура передала до суду справу сина, що забив до смерті матір, яка врятувала його від тюрми

Харківська місцева прокуратура №1 направила до Ленінського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 49-річного харків’янина, якого підозрюють в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень 87-річний матері, що спричинило смерть (ч.2 ст.121 КК України).

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, підозрюваному вже вдруге інкримінується аналогічний злочин, але минулого разу все закінчилося не так трагічно.
 
Ще у 2013 році чоловіка, який знущався над матір’ю, судили за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Однак тоді жінка вибачила синові і відмовилася від обвинувачення, сподіваючись, що той отямиться. По суті вона врятувала його від тюрми. Однак чоловік не оцінив материнський вчинок і, як стверджує його сестра, продовжував жорстоко поводитися з батьками, з якими мешкав разом.
 
Наприкінці минулого року він, будучи напідпитку, вкотре став вимагати у матері грошей на спиртне. Не отримавши їх, почав бити стареньку ногами, волочити її по квартирі за руку. Після такого знущання жінка уже не змогла звестися з ліжка. Більше того, син не давав хворій ні їжі, ні води та ще й батькові заборонив годувати її. Крім того, він не дозволяв телефонувати та розповідати про те, що трапилося.
 
Коли до батьків прийшла їх донька, вона застала матір у дуже тяжкому стані. Відразу відвезла її до лікарні, де діагностували перелом шийки стегна. За два дні жінка померла. Причиною смерті стали травми грудної клітини та правого плеча, а також легенево-серцева недостатність. 
 
На початку поточного року зловмисника затримали та повідомили йому про підозру.
 
Наразі на вимогу прокуратури він перебуває під вартою. 
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2724