Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2018

Сирота втратив квартиру, яку заповіла бабуся. Прокуратура обвинувачує у службовій недбалості директора дитбудинку

Харківська місцева прокуратура №4 направила до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з дитячих будинків Харкова за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст. 367 КК України).

За словами керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, саме директор дитбудинку мала заявити про право неповнолітнього на спадщину. Однак у встановлений законом термін так цього і не зробила. 
 
Нагадаємо, у 2010 році бабуся заповіла тоді ще 12-річному онуку однокімнатну квартиру, розташовану у спальному районі Харкова. Оскільки матір дитини позбавили батьківських прав, а тато помер, хлопець з 2011 року виховувався у дитбудинку.
 
«У 2015 році бабуся хлопчика померла. Її близька подруга відразу передала керівництву дитбудинку заповіт та документи на квартиру, яку мав успадкувати сирота. Однак протягом півтора року директор закладу, яка відповідно до закону була опікуном неповнолітньої дитини, нічого не зробила, аби хлопець успадкував житло та інше майно від бабусі. Така бездіяльність посадовця призвела до того, що квартиру сироти протиправно за підробленими документами привласнили інші люди і перепродали кілька разів», - розповів В. Купріянов.
 
За фактом заволодіння шахрайським шляхом сирітською квартирою (ч .4 ст. 190 КК України) триває досудове розслідування.
Наразі законний спадкоємець квартири змушений проживати у гуртожитку технікуму, де навчається.
 
За клопотанням прокуратури в рамках кримінального провадження суд наклав арешт на спірну квартиру. Директора закладу відсторонено від посади.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3884