Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2018

На вимогу прокуратури суд відсторонив від посади та взяв під варту підполковника-хабарника, що "кришував" вирубку лісу

Червонозаводський районний суд  м. Харкова підтримав позицію прокуратури області та відсторонив від займаної посади 37-річного в.о. начальника одного із відділень поліції  в області і обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 500 тис. грн.

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, наразі встановлено, що поліцейський систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від одного із місцевих мешканців, який займався порубкою деревини у лісополосах Печенізького району.
 
Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди).
 
Нагадаємо, викрили  правоохоронця минулого тижня на одержанні хабарів у розмірі 24 тис. грн. Затримали поліцейського правоохоронця "на гарячому" - під час передачі йому чергового траншу у розмірі 10 тис. грн.
 
Гроші підполковник брав за неперешкоджання підприємницькій діяльності. Зокрема, поліцейський запевнив, що використовуючи своє службове становище та особисті стосунки  він забезпечить лісорубу можливість безперешкодно займатися вирубкою.
 
Крім того, правоохоронець пообіцяв не реагувати на заяви та звернення, що будуть надходити до поліції. Не реєструвати їх, не займатися перевіркою, не вносити відомості до ЄРДР тощо.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2524