Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2018

Прокуратура направила в суд справу про викрадення та шантаж підприємця

Прокуратура Харківської області затвердила та направила до Дзержинського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо двох харків’ян, які підозрюються у викраденні підприємця та вимаганні у нього 250 тис. доларів США.

За словами начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, злочин скоєний у січні 2017 року.
 
53-річний приватний підприємець ввечері відпочивав у кафе із знайомою. Потім він вийшов із закладу, сів у автомобіль, що під’їхав, та більше не повернувся до ресторану.
 
Згодом стало відомо, що його 44-річний знайомий зі своїм 43-річним  спільником заманили чоловіка в машину, вивезли до гаражу та там утримували кілька годин. Над бізнесменом знущалися близько 5 годин. Його били, погрожували облити бензином та підпалити, обіцяли розправитися з близькими людьми.
 
Метою цих знущань було вимагання значної суми коштів. Спочатку зловмисники змушували жертву заплатити їм готівкою 250 тис доларів. Проте у чоловіка таких грошей не було і викрадачі вирішили зробити з потерпілого боржника. Під тиском і зі страху за близьких чоловік підписав договір позики та боргову розписку.
 
Після цього його відпустили. Лише через кілька місяців постійних телефонних погроз та вимог погасити неіснуючий борг підприємець наважився звернутися до правоохоронців з заявою про шантаж.
 
У рамках розслідування поліцією за місцем мешкання обвинувачених провели обшуки та вилучили перероблений під бойовий пістолет Флобер, набої та гранату.  
 
На даний час досудове розслідування завершено. Обвинувачені постануть перед судом за ч. 2 ст. 189 та ч. 1 ст. 263 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).
 
Максимальна санкція інкримінованих статей передбачає 7 років позбавлення волі. 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3068