Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2018

За фіктивний ремонт Шарівської садиби чиновники облради постануть перед судом

Прокуратура Харківської області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо двох службових осіб - співробітників обласної ради, та приватного підприємця, яких підозрюють у привласненні майже 300 тис. грн.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2015-2016 р.р. помічник голови облради з начальником одного із управлінь виконавчого апарату облради розробили та реалізували злочинний план заволодіння коштами одного з комунальних підприємств. До реалізації схеми залучили приватного підприємця та два товариства.
 
"Службовці складали фіктивні документи (договори та акти) про виконання тих чи інших робіт, надавали їх до казначейства та перераховували кошти з рахунків КП на рахунок підконтрольного підприємця. Потім переводили гроші у готівку та ділили між собою. При цьому роботи, за які сплачувалися кошти, фактично не здійснювалися", - пояснив М. Блохін.
 
Крім того, начальник управління перераховувала кошти за начебто виконані роботи і на рахунки ще двох товариств. Наразі матеріали стосовно цих ТОВ виділені в окреме провадження. Досудове розслідування триває.
 
Серед начебто виконаних робіт ремонт інженерних систем водонапірної башти, ремонт водостічної системи та крівлі, оперативне очищення мережі зливної каналізації, технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішьно-будинкових систем опалення на об'єктах у смт. Шарівка, благоустрій території палацо-паркового комплексу "Шарівка" тощо.
 
Загальна сума завданих збитків становить маже 300 тис. грн.
 
 Довідково:
 
35-річному помічнику голови облради оголошено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, підробленні та використанні підроблених офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
 
38-річній начальниці управління облради інкримінується заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та підробці документів на переказ і їх використанні за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191, ч.ч. 1,2 ст. 200 КК України).
 
64-річній жінці-підприємцю - в пособництві у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, підробленні та використанні підроблених офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 5017