Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2018

Хлопець, який без водійських прав на батьківському позашляховику збив людину на пішохідному переході, постане перед судом

Прокуратура Харківської області затвердила та передала до Дзержинського районного суд м. Харкова обвинувальний акт стосовно 18-річного харків’янина, який на проспекті Науки збив чоловіка на пішохідному переході (ч. 1 ст. 286 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, під час досудового розслідування встановлено, що 14 вересня 2017 року обвинувачений – студент одного із харківських вишів, не маючи посвідчення водія, сів за кермо автомобіля «Тойота Прадо», який належав його батьку.
 
«У вечірній час, рухаючись проспектом Науки зі швидкістю не менше 90 км на годину, водій проігнорував «червоний» сигнал світлофору і виїхав на пішохідну зебру. У цей час дорогу переходив 20-річний  хлопець. Обвинувачений збив пішохода. Після наїзду він продовжив рухатися, зніс кілька секцій розподільної огорожі, вилетів на зустрічну смугу та зупинився в арці будинку на протилежній стороні. У результаті ДТП юнак отримав струс мозку, перелом ноги, інші травми середньої ступені тяжкості та був доставлений до лікарні», - розповів М. Блохін.
 
Максимальна санкція статті передбачає 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2643