Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2018

Прокуратура у суді домоглася повернення у державну власність понад 4,5 га сільгоспземель, які неправомірно розпаювали

Господарський суд області у повному обсязі підтримав вимоги керівника Харківської місцевої прокуратури №6 та скасував розпорядження голови місцевої райдержадміністрації щодо передачі сільгоспземлі громадянину та визнав незаконним державний акт на ділянку.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, йдеться про земельну ділянку площею понад 4,5 га, розташовану на території Циркунівської сільської ради Харківського району.
 
Кілька років тому керівник одного із фермерських господарств вніс недостовірні відомості до статуту господарства. Зокрема, він зазначив, що один із громадян, який не мав жодного відношення до фермерського господарства, є його родичем та членом господарства. Потім звернувся із заявою щодо відведення у власність цього громадянина частки державної землі (паю), яка перебувала у користуванні господарства.
 
За результатами розгляду заяви розпорядженням голови райдержадміністрації громадянину було безплатно передано у власність земельну ділянку та видано державний акт на право власності на землю.
 
Вартість землі становить понад 148 тис. грн.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2575