Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2018

Розбійнику-рецидивісту, що нападав на стареньких, присудили майже 8 років тюрми

Вироком  Жовтневого районного суду Харкова 36-річного харків'янина визнано винним у грабежі та розбої з проникненням у житло, поєднаними з насильством, вчиненими повторно (ч. 2 та ч. 3 ст. 186 та ч. 3. ст. 187 КК України), та у заподіянні тілесних ушкоджень правоохоронцю (ч. 2 ст. 345 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, злочинцю присудили 7 років та 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Низку корисливих злочинів неодноразово судимий чоловік вчинив протягом 2015 року під час іспитового терміну.
 
Так, у січні на сходовій клітині одного з будинків він побачив бабусю, що відчиняла двері квартири. Він заштовхнув 89-річну жінку до помешкання та вимагав у неї гроші. Однак старенька не погодилася віддати нападнику заощадження. Тоді, затуливши бабусі рота та схопивши за шию, чоловік самостійно обшукав квартиру. Прихопивши золоті прикраси та інше майно, він утік.
 
Інший злочин рецидивіст вчинив уже навесні. Запримітивши неподалік житлового будинку літнього чоловіка, він попросив у дідуся води. Коли той виніс йому пити, розбійник пішов за стареньким до помешкання. Господарів будинку (дідуся і бабусю) він ударив по голові, від чого ті втратили свідомість. У квартирі він зміг "розжитися" золотими прикрасами.
 
Ще однією жертвою злочинця стала 77-річна бабуся, яку той зустрів біля храму. Він видурив у жінки гроші нібито, щоб купити ліки для хворої доньки. Проте на частину коштів старенької придбав в аптеці пігулки, що при вживанні у великій дозі мають наркотичний ефект. Потім разом з бабусею він пішов до іншої аптеки, де спробував втекти з грошима.
 
Зрозумівши, що чоловік її обдурив, літня жінка попросила повернути гроші. У ситуацію втрутився поліцейський. Однак злочинець ударив правоохоронця в обличчя та втік.
 
"На рахунку" засудженого також напад на працівника пункту прийому вторинної сировини, в якого він забрав гроші та мобільний телефон.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2529