Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

Дилера метамфетаміну засудили до 5 років тюрми

Вироком Красноградського районного суду області 18-річного мешканця смт. Кегичівка визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 та 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення з метою збуту, а також збут особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинені повторно організованою групою).

За інформацією заступника керівника Первомайської місцевої прокуратури Костянтина Щербака, «наркоділку» присудили 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.
 
Обставини справи:
 
«Бізнес» з продажу наркотиків і психотропів у липні 2017 року організував та очолив 31–річний товариш підсудного. До складу злочинної групи увійшла також їх 33–річна знайома.
 
Ділки розподілили функції. Зокрема, засуджений молодик підшукав потенційних клієнтів з числа наркозалежних, узгоджував з ними умови оплати, місце зустрічі та безпосередньо збував товар.
 
Жінка підшукувала через Інтернет осіб, через яких можливо було придбати медичні препарати, необхідні для виготовлення психотропних речовин, та купувала їх. Отримані від незаконної діяльності кошти вони також розподіляли. Діяла група протягом 5 місяців.
 
Викрили зловимсників під час низки оперативних закупок, коли засуджений збув канабіс та кілька шприців з метамфетаміном.
Наркотичні засоби також виявили у нього вдома під час обшуку.
 
Довідково:
 
Кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 КК України стосовно організатора та ще однієї спільниці наразі розглядається по суті у Красноградському райсуді.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2468