Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2018

Прокуратура довела у суді вину псевдогазовиків - "гастролерів", які грабували стареньких харків'ян

Дзержинський районний суд м. Харкова підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури № 1 та визнав винним у скоєнні низки грабежів двох чоловіків (42 роки та 26 років), які під виглядом співробітників газової служби грабували  літніх харків'ян (ч.ч. 3, 4  ст. 186 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, 46-річному грабіжнику - мешканцю м. Запоріжжя,  суд призначив покарання у вигляді 7 років і 6 місяців позбавлення волі. Його племіннику - 26-річному жителю Донецької області - 7 років позбавлення волі.
 
Прокуратура довела у суді, що протягом січня-вересня 2016 року "гастролери" спільно зі своїм знайомим вчинили 4 грабежі  у Шевченківському та Слобідському районах міста. Їх жертвами стали самотні літні харків'яни.
 
"Чоловіки приходили до домівок стареньких, представлялися працівниками "Харківміськгазу" та під приводом безкоштовної заміни газового обладнання потрапляли до квартири. Після чого, застосовуючи насилля до господарів, забирали гроші та цінні речі. Грабіжники не гребували нічим  - окрім грошей брали все, що потрапляло під руку. Серед викраденого були фотоапарат, срібні прикраси, золоті сережки, які зловмисники витягли з вух 87-річної пенсіонерки, та навіть столовий сервіз на 6 персон. Загальна сума завданої матеріальної шкоди становить майже 32 тис. грн.", - розповіла К. Шевцова.
 
Слід зазначити, що це 7-а судимість 42-річного чоловіка. З 1998 року він вчиняв переважно майнові злочини. Спеціалізувався на крадіжках. У "послужному списку" чоловіка також є вчинення шахрайства та злочинів пов'язаних з незаконним обігом наркотиків.
 
Довідково:   
 
Наразі  на вимогу прокуратури підозрювані перебувають під вартою.
 
Справу щодо третього псевдогазовика виділено в окреме провадження.
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2961