Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2018

Прокуратура направила до суду обвинувачення двом засудженим, що «бoйкотували» розпорядок колонії

Харківська місцева прокуратура №6 направила до суду два обвинувальні акти за ст. 391 КК України (злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев,  обвинувачені – двоє засуджених 49 та 25 років. (перший – за вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України), другий – за угон автомобіля (ч. 2 ст. 289 КК України).
 
Наприкінці січня цього року чоловіків перевели до Темнівської виправної колонії з інших місць відбування покарань. Новоприбулі відмовилися виконувати законні вимоги адміністрації колонії та правила внутрішнього розпорядку.
 
Свою поведінку чоловіки мотивували тим, що вони дотримуються «законів злочинного світу» та «воровських традицій». Їх неодноразово притягували до дисциплінарної відповідальності. Але свою поведінку засуджені не змінили навіть після переведення до приміщень камерного типу.
 
Такі дії засуджених могли дестабілізувати обстановку в установі, у зв’язку з цим були розпочаті відповідні кримінальні провадження.
 
Тепер, згідно із санкцією статті, обидва чоловіки можуть додати до невідбутого покарання ще до 3 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2500