Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2018

Прокуратура довела у суді вину крадія, який за місяць «заробив» понад 50 тис. грн.

Червонозаводський районний суд  м. Харкова визнав винним 44-річного харків’янина у скоєнні низки крадіжок (ч. 3 ст.185, ч.2 ст. 15 ч.3 ст. 185 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, чоловіка, у якого 9 судимостей, у тому числі за крадіжки,  покарано до 4 років та 6 місяців позбавлення волі. 
 
Обставини справи:
 
У грудні 2017 року зловмисник, який недавно звільнився з місць позбавлення волі, вчинив серію крадіжок.
 
Дочекавшись закриття магазину «Керамічна плитка», що на Салтівці, він віджав пластикові двері і зайшов до приміщення. З каси взяв понад 31 тис. грн. і втік.
 
Однак викраденого здалося замало. За тиждень вирішив поживитися в одному з приватних будинків. Упевнившись, що вдома нікого немає, він розбив вікно та заліз до хати.  Звідти злодій виніс медалі, ордени,монети та антикваріат.
 
Згодом вчинив черговий злочин – у новорічну ніч викрав з помешкання 10 тис. грн., фотоапарат,  годинник та інші речі.
 
Попався рецидивіст на четвертому за півтора місяці об’єкті. Працював за старою схемою. Дочекався, коли господар вийшов з дому. Через паркан переліз у двір домоволодіння, віджав пластикове вікно і заліз до будинку. Однак винести награбоване не встиг  - господар зненацька повернувся та, заставши непроханого гостя у себе вдома, викликав поліцію. 
 
Загалом злодій накрав на суму понад 50 тис грн.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2660