Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2018

Шахрай, що «інсценував» викрадення сиру на півмільйона гривень, отримав 6 років позбавлення волі

Вироком Фрунзенського районного суду 32–річного чоловіка визнано винним у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 3 Руслан Скуратович, шахраю присудили 6 років позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
На початку березня 2015 року засуджений під виглядом менеджера ТОВ зателефонував менеджеру іншої фірми, з яким мав довготривалі ділові стосунки, та запропонував укласти угоду на реалізацію сирів «Моцарела». Зловмисник розповів, що нібито має покупців на 10 тонн сиру і запропонував себе як посередника.
 
Фірму-постачальника зацікавила така пропозиція, тому вони відвантажили на склад шахрая коробки із сиром загальною вартістю майже 550 тис. грн. Оплату за товар чоловік пообіцяв здійснити днями, коли нібито приїде експедитор від кінцевого покупця.
 
Однак жодних коштів постачальник не отримав. Натомість псевдо-менеджер розповів, що під час транспортування сирів на кордоні між Україною та Росією представники фірми-покупця зі зброєю відібрали  у нього весь товар.
 
Згодом з’ясувалося, що чоловік вже кілька місяців не працював у фірмі, менеджером якої представився. Більше того підприємство взагалі не займається купівлею-продажем сиру.
 
Знайти «ділка» вдалося за місяць, коли до компанії, яку він надурив, звернувся підприємець, що мав намір укласти безпосередню угоду на купівлю того самого виду сиру. Він розповів, що 8 тонн «Моцарели» придбав кілька тижнів тому у посередника за 400 тис. грн.
 
Як з’ясувалося з документів, що надав бізнесмен, посередником виявився саме той чоловік, що надурив постачальника, присвоївши сир. Куди аферист подів ще 2 тони товару, на даний момент не встановлено.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3369