Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2018

Прокуратура через суд повертає державі землі вартістю понад 1,5 млн. грн., які фермер незаконно отримав в оренду та передав у суборенду

Зміївський відділ Чугуївської місцевої прокуратури направив до районного суду позов з вимогою визнати недійсними та скасувати державну реєстрацію договорів оренди та суборенди земель вартістю понад 1,5 млн. грн. і повернути ділянки у власність держави.

Як розповіла заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Оксана Черкашина, йдеться про майже 95 га землі сільськогосподарського призначення на території Зміївського району. Їх один із місцевих жителів незаконно отримав в оренду на 49 років для ведення фермерського господарства.
 
"Як з'ясувалося, чоловік обійшов обов'язкову процедуру викупу права на землю через аукціон. Оскільки він вже значився у співзасновниках іншого фермерського господарства  й одноосібним засновником ще одного і мав у користуванні значну площу земельних ділянок на території району, то не мав права на безоплатне отримання земель. Більш того, отримавши у оренду гектари, громадянин, порушуючи вимоги чинного законодавства, передав їх у суборенду своїм же фермерським господарствам", - пояснила О. Черкашина.
 
Наразі позов знаходиться на розгляді суду.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2927