Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2018

Прокуратура направила до суду справу зловмисника, якого підозрюють у вчиненні хуліганства через расову ворожнечу

Харківська місцева прокуратура №2 направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом зухвалого хуліганства (ч. 4 ст. 296 КК України) щодо 32-річного неодноразово судимого за майнові злочини харків'янина.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, досудовим розслідуванням встановлено, що влітку минулого року чоловік на грунті расової ворожнечі розтрощив машину громадянина Королівства Марокко та  вдарив ножем самого іноземця.
 
"Пізно ввечері підозрюваний з товаришами пили алкогольні напої поблизу одного із кафе на Салтівці. Він побачив, що до закладу під'їхав "Mercedes". Із авто вийшли троє іноземців та направились до кав'ярні. Коли чоловіки зайшли до приміщення, зловмисник схопив металеву палку і підійшов до машини. Він почав трощити автомобіль - кілька разів ударив палкою в праве скло пасажирської двері та в лобове скло машини. Господар авто, побачивши, що коїться, вибіг надвір і попросив зловмисника припинити.  Однак це ще більше розлютило хулігана - він витягнув ножа,  вдарив ним чоловіка у ліве плече та втік", - розповів О. Фільчаков.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2280