Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2018

Прокуратура завершила розслідування стосовно поліцейських, які вивезли жінку до лісосмуги, щоб змусити зізнатися у крадіжці телефону

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України) відносно майора та старшого лейтенанта поліції.

Як розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, слідчі прокуратури встановили, що на початку січня цього року 28-річний старший лейтенант поліції викликав до приміщення дільничного пункту 34-річну жінку, яку підозрювали у крадіжці мобільного.
 
Напередодні з відповідною заявою до правоохоронців звернувся харків'янин, якій повідомив, що під час святкування дня народження у нього пропав мобільний телефон і він підозрює, що його вкрала саме ця жінка. Однак ніяких фактів, які могли б підтвердити цю версію, чоловік не надав.
 
Жінка пояснила правоохоронцям, що не брала телефон і не знає, хто це зробив. Однак поліцейські вирішили змусити її зізнатися і тим самим підвищити показники розкриття злочинів. Коли зрозуміли, що психологічний тиск на жінку не діє, 34-річний майор руками і ногами почав лупцювати "підозрювану". Проте вона все одно відмовлялася визнати вину у крадіжці. Тоді поліцейські забрали її мобільний телефон, посадили у машину та вивезли до лісосмуги поблизу кільцевої дороги Харкова. Там, погрожуючи її роздягти, надіти кайданки та залишити в безпорадному стані, вони продовжували вимагати зізнатися у злочині. Врешті-решт 34-річна жінка погодилася визнати себе винною.
 
Слід зазначити, що ще одна аналогічна справа, у якій той самий майор є підозрюваним у "вибиванні" зізнань зі студентів аерокосмічного університету, вже  знаходиться на розгляді суду.
 
Наразі на вимогу прокуратури правоохоронці відсторонені від займаних посад.
 
Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4532