Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2018

Прокуратура передала до суду справу банди квартирних крадіїв, що за півроку «обнесли» понад 10 квартир

Прокуратура області направила до Дергачівського районного суду області обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи, що «спеціалізувалася» на квартирних крадіжках.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Нвера Антоняна, двом обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 3, 5 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, вчинена організованою групою), ще одному – ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка у складі організованої групи).
 
Організував та очолив банду 34-річний уродженець Таджикістану, раніше судимий за майнові злочини. З одним з учасників групи – 30-річним мешканцем Лозівського району Харківщини – він познайомився у 2012 році в місцях позбавлення волі. На свободі чоловіки вирішили «підзаробити» крадіжками. Вони придбали обладнання для відмикання дверей, автомобіль на єврономерах, щоб вивозити викрадене, а також домовилися про місця збуту чужого майна.
 
Удвох вони обікрали дві квартири у Харкові, звідки винесли гроші, ювелірні прикраси та інше майно, яке можна продати.
 
Надалі до злочинної діяльності вони залучили також 30-річного харків’янина. Утрьох протягом жовтня 2017 –січня 2018 рр.. вони обікрали 9 помешкань у Харкові, Чугуєві, Ізюмі та Балаклії. Загалом потерпілим завдано шкоди майже на 520 тис. грн.
 
Наразі всі члени банди перебувають під вартою в рамках інших кримінальних проваджень. Вилучено частину викраденого майна, на яке наразі накладено арешт.
 
Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2574