Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2018

Без пожежної сигналізації та спецзасобів: прокуратура вимагає усунути порушення в дитсадках

Дергачівська місцева прокуратура направила до Харківського окружного адміністративного суду 4 позовні заяви до сільських і селищних рад району з вимогою усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у дошкільних навчальних закладах.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Кравченко, планові перевірки дошкільних навчальних закладів проводилися районним управлінням ГУ ДСНС в області у травні цього року. Під час їх проведення було виявлено низку вагомих порушень.
 
Зокрема, працівники багатьох дошкільних закладів не забезпечені індивідуальними засобами захисту органів дихання, приміщення деяких садків взагалі не обладнані системою оповіщення про пожежу. Окрім того, будівлі закладів не забезпечені необхідною кількістю води для зовнішнього пожежогасіння, дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту тощо.
 
Однак уповноважені органи самоусунулися від виконання приписів ДСНС.
 
Зважаючи на те, що ігнорування посадовцями вимог законодавства з питань пожежної і техногенної безпеки, цивільного захисту ставить під реальну загрозу життю дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади, прокуратура звернулася до суду з позовами щодо необхідності усунення виявлених порушень у 4  закладах.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2330