Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2018

Чоловік, що вимагав гроші з призовника за можливість ухилитися від служби, постане перед судом

Харківська місцева прокуратура № 3 направила до Фрунзенського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 56-річного харків’янина за ч. 2 ст. 369-2 КК України (пропозиція здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, неодноразово судимий чоловік вирішив підзаробити за рахунок призовників.
 
На початку серпня цього року підозрюваний на території Немишлянського районного військового комісаріату познайомився із 18–річним хлопцем, який прибув до установи для отримання посвідчення про приписку до призивної дільниці. Він запропонував новому знайомому допомогти ухилитися від призову. Підозрюваний розповів, що нібито має знайомих у комісаріаті, які за гроші допоможуть швидко оформити необхідні документи. За такі «послуги» чоловік попросив 9 тис. грн. та залишив свій номер мобільного для зв’язку.
 
Через деякий час хлопець передзвонив чоловіку та відмовився від допомоги, однак підозрюваний почав погрожувати юнаку. Щоб отримати кошти, він лякав призовника службою у найтяжчих умовах. Тоді хлопець звернувся із заявою до правоохоронців.
 
В рамках проведення негласних слідчих дій призовник передав «горе-помічнику» 3 тис. грн. та 200 євро. Зловмисника затримали на «гарячому». Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2642