Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2018

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, що «наживався» на харківських магазинах під виглядом працівника ДСНС

Харківська місцева прокуратура № 1 направила до Ленінського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно підозрюваного у шахрайстві в міських кафе та магазинах.

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, 23-річному харків’янину інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.1, 2 ст. 190 та ч. 1 ст. 353 КК України (шахрайство й самовільне привласнення владних повноважень).
 
Чоловік діяв за наступною схемою. Він заходив до приміщень кафе і магазинів у Холодногірському районі та представлявся співробітником ДСНС. Далі він вказував на нібито існуючи порушення пожежної безпеки закладів та пропонував уникнути більш детальної перевірки за грошову винагороду. Для «достовірності» у якості робочого посвідчення демонстрував посвідчення одного з військових ліцеїв, звідки був відрахований ще кілька років тому.
 
З грудня 2017 року до серпня 2018 чоловіку вдалося ввести в оману 4 осіб. Наразі перевіряється його причетність до скоєння аналогічних злочинів на території м. Харкова.
 
Максимальна санкція статей передбачає 3 роки позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3321