Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

Розтрата півмільйона гривень на ремонті фонтана. Прокуратура затвердила підозри посадовцям

Лозівська місцева прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом розтрати понад 500 тис. грн. бюджетних коштів під час капітального ремонту світлодинамічного фонтану в одному з райцентрів на Харківщині.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Ігор Білодід, наразі про підозру у скоєнні службових злочинів повідомлено 3 особам. 49-річний директор ТОВ, що виконувало ремонтні роботи, підозрюється у заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). 65-річна начальниця управління  житлово-комунального господарства, будівництва та розвитку інфраструктури міської ради та 51-річний головний спеціаліст цього ж управління, які погоджували акти виконаних робіт,  – у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України та ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Договір на проведення капітального ремонту та реставрації фонтана міська рада уклала із товариством у серпні 2017 року. Відповідно до документів, за виконані роботи підрядник отримав близько 1,5 млн. грн. Однак за даними слідства, вартість своїх послуг ТОВ зависило більш ніж на півмільйона гривень.
 
Встановлено, що підрядник двічі вносив до актів прийому-передачі недостовірні відомості. Перший документ, де вартість робіт була завищена майже на 180 тис. грн., у вересні 2017 року погодила й підписала начальниця профільного управління міськради. Другий, у якому директор ТОВ зайво нарахував  собі понад 330 тис. грн., - головний спеціаліст управління.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3102