Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2018

Проєвропейський погляд. Прокурори з Норвегії поділилися з українськими колегами досвідом застосування альтернативного покарання (фото)

Харківські прокурори взяли участь у Першій Міжнародній конференції з питань кримінальної юстиції «Застосування покарань, альтернативних ізоляції особи від суспільства. Проєвропейський погляд», що розпочалася сьогодні 16 жовтня, у Києві.

Прокуратуру Харківської області представляють 7 співробітників, серед яких - начальник управління підтримання обвинувачення у суді Тетяна Сотнікова та начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень  у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Роман Дмитренко. 
 
Учасники зустрічі обговорили питання впровадження європейської практики альтернативних видів покарання, не пов’язаних з позбавленням волі, а також шляхи удосконалення служби пробації.
 
Зокрема, під час заходу старший прокурор з Норвегії Катаріна Райз поділилася з українськими колегами досвідом застосування альтернативних мір покарання у своїй країні.
 
Вона підкреслила, що однією з головних цілей такого покарання є зменшення росту рецидивної злочинності серед засуджених, а значить – підвищення безпеки у суспільстві.
 
Нагадаємо, у березні поточного року у Харкові стартував пілотний проект з впровадження європейської практики щодо захисту прав людини у місцях позбавлення волі, яку реалізує в нашій країні команда Норвезької експертної місії з питань верховенства права в Україні (NORLAU Проект пробації). Під час робочої зустрічі  з представниками команди Норвезької експертної місії обговорювалися питання співпраці у рамках впровадження пілотного проекту, що реалізується на базі окремих виправних колоній на території Харківської області.
 


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2387