Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2018

Ховав обличчя за протигазом, однак впізнали за взуттям. Сільський рецидивіст отримав вирок

Вироком Ізюмського міськрайонного суду 27-річного чоловіка визнано винним за ч. 2, 3 ст. 185, ч. 1 ст. 187, ч. 2 ст. 263 КК України (крадіжка за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у приміщення, розбій та незаконне носіння холодної зброї).

Як повідомила начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, зловмиснику присудили 4,5 роки позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Наприкінці лютого 2014 року у сел. Савинці Балаклійського району раніше неодноразово судимий місцевий мешканець скоїв розбійний напад на продавчиню продуктового магазину. Щоб його не впізнали, чоловік одягнув протигаз, накинувши на голову ще й капюшон від куртки. Нападник зайшов до магазину та, погрожуючи продавцю ножем, забрав з прилавка кошти, після чого втік. Однак «конспірація» не допомогла зловмиснику, оскільки свідки впізнали його за взуттям.
 
Як з’ясувалося в ході слідства, чоловік причетний також до низки крадіжок. Так, у січні того ж року він разом з товаришем «обніс» кафе, викравши звідти музичну апаратуру, спиртне та деякі продукти.
 
Окрім того, разом з іншим знайомим, засуджений обікрав сарай односельця. Звідти чоловіки прихопили понад півтора центнера картоплі та банки з консервацією.
 
Ще одну крадіжку чоловік скоїв на полях фільтрації агропромислового комплексу,  викравши чавунні засувки.
 
При цьому усі злочини, рецидивіст вчинив на іспитовому терміні, одразу після умовно-дострокового звільнення з місць позбавлення волі.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2500