Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

Зв’язали подовжувачем та погрожували викруткою. Вирок суду за напад на колишнього роботодавця – 9 років за ґратами

Вироком Московського районного суду м. Харкова двоє чоловіків віком 32 та 34 років визнані винними у розбої та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 3 ст. 187, ч. 2 ст. 289 КК України).

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 4 Володимир Купріянов, зловмисників засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Подія трапилася у лютому минулого року. Засуджені серед ночі прийшли до квартири 33-річного харків’янина. Подзвонивши у двері, нападники представилися поліцейськими та попросили відчинити. Коли господар відкрив їм, розбійники ударили його та, скрутивши руки, зв’язали подовжувачем. Зловмисники накрили потерпілого ковдрою, приставили до живота викрутку і почали випитувати, де він ховає матеріальні цінності.
 
У такий спосіб чоловіки хотіли повернути кошти, які потерпілий нібито заборгував одному з нападників за виконані будівельні роботи. Щоб колишній роботодавець не впізнав їх, вони надягли медичні маски.
 
Із дому жертви розбійники забрали 16 тис. грн. та техніку вартістю понад 70 тис. грн. Окрім того, вони «прихопили» ключі від автомобіля ВАЗ, на якому і поїхали з місця злочину.
 
Згодом на викраденій автівці один із нападників намагався виїхати до Чернігівської області, однак дорогою його зупинили та затримали правоохоронці.
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2894