Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

Прокуратура затвердила підозру батьку, через недбалість якого 4-річний син випав з 6 поверху

Харківська місцева прокуратура №3 оголосила про підозру 27-річному харків'янину за фактом злісного невиконання батьківських обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, йдеться про батька 4-річного хлопчика. Дитина випала з вікна 6 поверху у серпі поточного року в одному з гуртожитків на вул. Миру в м. Харкові. Чоловік залишив дитину на свою подругу. Жінка заснула, хлопчик заліз на диван, який стояв впритул до відкритого вікна, потім на підвіконня і, не втримавшись, впав з висоти. Від отриманих травм малюк помер.
 
"У ході досудового розслідування встановлено, що батько нехтував своїми обов'язками по догляду за дитиною тривалий час. Хлопчик не ходив до дитячого садочку, був у неохайному стані, не по сезону одягнений тощо. Батько не створив для дитини належних санітарно-побутових умов для перебування у кімнаті. Зокрема, диван, на якому спали батьки, був розташований впритул до вікна. На самих вікнах не було решіток. Більше того, згідно з висновками судово-медичної експертизи при житті малюк хворів на хронічний бронхіт, однак батько не звернувся за медичною допомогою, у малюка не було навіть елементарних щеплень", - пояснив Р. Скуратович.
 
До того ж, за показами свідків - сусідів родини, одного разу вони вже попередили можливу трагедію. Тоді жінки, які гуляли у дворі зі своїми дітьми, побачили, як малюк стоїть у відкритому вікні на 6 поверсі. Дитина  трималася за мотузку, прив'язану поперек вікна, та розгойдувала її. Одна з жінок кинулася на гору та забігла до кімнати. Тоді хлопчик там був сам. Батьки займалися своїми справами на кухні.
 
Слідчі прийшли до висновку, що саме злісне невиконання батьком своїх обов'язків по догляду за дитиною і призвело до трагедії.
 
Слід зазначити, що постраждалий хлопчик не єдина дитина підозрюваного. У 2015 році він відмовився від молодшого сина та здав немовля до дитячого будинку. Мати дітей покинула родину одразу після народження  другого малюка.
 
Досудове розслідування триває. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.   
 
Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2674