Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

Під страхом кримінальної відповідальності «горе-фермер» відшкодував до бюджету 200 тис. грн. за самовільне захоплення землі

Ізюмський міськрайонний суд підтримав позицію прокуратури та затвердив угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні щодо самовільного зайняття землі ( ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Як розповів керівник Ізюмської місцевої прокуратури Станіслав Гальченко, чоловіка, що без жодних дозвільних документів засіяв державні землі, зобов’язали сплатити штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
У квітні цього року місцевий мешканець самовільно засіяв соняшником 152 га сільгоспземель. При цьому чоловік обробляв ділянку без жодних дозвільних документів на землю. Як з’ясувало слідство, зазначені площі з 2005 року перебували у платному користуванні однієї з комунальних установ, тому розпоряджатися землями засуджений не мав права. 
 
Протиправними діями державі було завдано майже 220 тис. грн. збитків. Під страхом кримінальної відповідальності «горе-феремр» добровільно відшкодував усю суму. Окрім того, він має сплатити призначений судом штраф.
 
 Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2270